top of page
Search
Writer's pictureUnited European Jews

Zionisme

Updated: Jan 18, 2022

Het relatief nieuwe concept van het zionisme begon slechts ongeveer honderd jaar geleden en sinds die tijd heeft het Torah-ware-jodendom standvastig verzet tegen de zionistische ideologie. Deze strijd is geworteld in twee overtuigingen:

Het zionisme ontkent de essentie van ons bestaan ​​in de Diaspora door een politiek en militair einde te maken aan de Joodse ballingschap. We zijn in ballingschap bij het Goddelijke decreet en kunnen uit ballingschap alleen via Goddelijke Verlossing komen. Alle menselijke inspanningen om een ​​metafysische realiteit te veranderen zijn gedoemd te eindigen in mislukking en bloedvergieten. De geschiedenis heeft deze leer duidelijk bevestigd. Het zionisme heeft niet alleen ons fundamentele geloof in de Hemelse Verlossing ontkend, maar het heeft ook een pseudo-jodendom gecreëerd dat de essentie van onze identiteit beschouwt als een seculier nationalisme. Dienovereenkomstig hebben het zionisme en de staat Israël consequent geprobeerd om, via overreding en dwang, een goddelijk en torah-gecentreerd begrip van ons volk te vervangen door een gewapend materialisme.

We proberen Joden en het traditionele Judaïsme te scheiden van de zionistische ideologie door:

Historische en ondersteunende documentatie verschaffen dat het zionisme totaal tegengesteld is aan de leringen van het traditionele jodendom door de woorden van onze rabbijnen, wijzen en heilige geschriften die zich verzetten tegen de schepping van een staat die Israël wordt genoemd. Het leveren van historische documentatie over hoe de Zionistische ideologie en de creatie van hun staat, acties en activiteiten de afgelopen honderd jaar tot op de dag van vandaag een negatieve invloed hadden op het Joodse volk. Publiceren van de vele inspanningen van traditionele joden om hun verzet tegen het zionisme te demonstreren, inspanningen die soms door sommige media worden genegeerd. Overtuigende nieuwsmedia, politici en het publiek om te stoppen met het verwijzen naar de staat Israël als de ‘Joodse staat’ maar om het te noemen wat het is: de ‘zionistische staat’.

Recent Posts

See All

Onze missie

Het relatief nieuwe concept van het zionisme begon slechts ongeveer honderd jaar geleden en sinds die tijd heeft het Torah-ware-jodendom...

Comments


bottom of page